top of page

Hvordan få til yogapusten

(Annonse for Znorky)


I yoga puster vi inn og ut gjennom nesen gjennom hele timen. For å få best utbytte av pusten, lønner deg seg å aktivere ujaii-pusten, også kalt Ocean Breath. Det er enkelt forklart en pusteteknikk hvor du bremser pusten bak i halsen både på innpust og utpust. Da får man en litt hvesende lyd, som kan minne om et brusende hav, derav navnet Ocean Breath. Jeg skal forklare deg hvordan du finner din Ujaii-pust.


Øv deg først med åpen munn, se om du klarer å bremse pusten din og få kontroll så både inn- og utpust er like lange. Når du føler at du mestrer dette kan du forsøke å lukke munnen og gjøre det samme, men luften går nå gjennom nesen.


Hvis du har kronisk tett nese, eller synes luften går sakte gjennom nesen, kan du ha smale neseganger. Jeg har mange elever som sliter med dette, og jeg anbefaler da å prøve Znorky. Det er en liten dings som du setter inn i nesen, den utvider nesegangene dine og slipper inn mer luft så du får makset yogatimene. Bruk rabattkoden juni50 og få 50kr avslag på znorky.no.Noen bruker litt tid på å finne sin Ujaii-pust, men øvelse gjør mester. Sett av et par minutter hver dag til du føler at pusten er på plass. Deretter kan du aktivere Ujaii-pusten din i yogatimene.


Lykke til og god pust!


xx Juni

Comments


bottom of page